Orion Planetariums bygning fredes i et år endnu!

Et nyt år er startet og vi er fyldt med optimisme over, hvad vi kan udrette i 2017 for at få Orion Planetarium oppe at køre igen. Vi kan desuden allerede nu melde ud med nogle gode nyheder!

Bygningen fredes i et helt år!
Repræsentanter for bestyrelsen og styregruppen har snakket med bygningsfonden, der ejer og udlejer bygningen. Der blev aftalt, at bygningscropped-OrionPlanetarium.jpgfonden vil holde ejendommen stå uberørt henne i et helt år endnu.Dvs. de vil vente med at få grunden udlejet eller solgt til andre parter og vil desuden holde varme og strøm kørende, så bygningen ikke forfalder.

Dette er for at give støtteforeningen mulighed for at få planetariet oppe at køre igen. Desuden har Orion II fonden, der tidligere stod for planetariet,  givet udtryk for, at de vil sælge planetariets inventar for et symbolsk beløb til bygningsfonden.

Dette vil give et rigtig godt udgangspunkt for planetariets fortsatte fremtid og det er vi selvfølgelig allesammen meget taknemmelige og glade for!

Hvordan videre?
Så hvordan vil vi køre videre herfra?  For det første skal den økonomiske plan for planetariet færdiggøres, og så skal der samles midler! Midler skal samles til drift på den en side og fornyelse på den anden side. Planetariet trænger i til et nyt, frisk pust for at holde det tidssvarende. En af de helt store planer er at få skaffet en såkaldt Full Dome projektor. Det vil give mulighed for at fremvise moderne, kvalitetsfilm i høj opløsning på hele indersiden af kuplen.

Det er selvfølgelig ikke helt billigt, så vi skal få pengene et eller sted fra. Siden oktober har vi allerede haft gang i at søge mange forskellige fonde. Vi har allerede fået den del afslag, men sådan går det jo, og man skal bare blive ved, og det gør vi! En anden måde at skaffe penge på er med indsamlinger. Der har vi både tænkt os at benytte gode gamle metode at gå fra dør-til-dør i lokalområdet og vi vil forsøge os med det nymoderne fænomen Crowdfunding. Det sidste er, at man simpelthen samler penge ind via internettet. Mere om det inden for de kommende måneder.

Selvfølgelig er der alle medlemmer af støtteforeningen og deres kontingent vil selvfølgelig også indgå i indsamlingen. Vi har ventet med at indkræve kontingent endnu, mens vi samler på tilmeldningerne. Vi skal bare være mere sikker på, planetariet består før vi gør det, men det ser i hvert fald lovende ud! Kontingentopkrævningen vil ske i forbindelse med generalforsamlingen, som holdes i Marts. Der vil være mulighed for at betale med Mobilepay for dem, der kan, og ellers er der altid selvfølgelig de gode gamle måder.

Lad os allesammen gør dette år til en succes for Orion Planetarium!