Fra Gagarin til stjerneflyvning

Helle og Henrik Stub kommer med foredragene ”Fra Gagarin til stjerneflyvning” – en foredragsrække, der hylder 60 års rumfart. Foredragene foregår i foreningshuset, Søvej 5 i Jels, lige ved Søbadet.

Helle og Henrik kommer til Jels er lørdag d. 27. januar. Foredragene begynder kl. 1000 og slutter kl. 1400 i løbet af dagen vil der være indlagte pauser, hvor støtteforeningen sælger sandwich og kaffe til rimelige priser. Vær opmærksom på, at der ikke er mange p-pladser lige ved huset – brug i stedet p-pladsen på den anden side af Søbadet (ca. 200 meter mod øst).

Helle og Henrik skriver om deres foredrag:

Fra Gagarin til stjerneflyvning – 60 år med Rumfart

2. del af rumfartskurset:

Som årene gik bredte rumfarten sig til mange nationer verden over. Der er nu flere betydelige rummagter. Rumfarten er blevet kommerciel, og der handles med både satellitter og opsendelser. Og med rumsonder har vi været vidt omkring i solsystemet og udforsket både planeter, måner, asteroider og kometer. Det har meget naturligt ført til spørgsmålet, om det også er muligt at flyve til stjernerne. Men rumfarten står overfor store udfordringer -ikke mindst for den bemandede rumflyvning, der må finde sin plads i den moderne rumfart. Efter at rumsonderne har lært os om de mange fremmede verdener, er det blevet klart, at det være meget vanskeligt for mennesket at kolonisere solsystemet.

HenrikStubbeForedrag

I løbet af dagen, vil der blive rig lejlighed til at drøfte de nye tanker for Planetariet, og være med til at påvirke støtteforeningens aktiviteter forud for projektbeskrivelsen.

Der er fri entre til foredraget.

Vi håber at se rigtig mange!
På støtteforeningens vegne:
Janus Harloff Lynggaard, formand